Kehebatan Sebuah Doa Untuk Anak Menjadi Cerdik Dan Pintar | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Rabu, 20 Mac 2013

Kehebatan Sebuah Doa Untuk Anak Menjadi Cerdik Dan Pintar





Assalamualaikum

Hari nie kelas petang, rasa rindu pada anak anak sedara yang selalu menemani di kala sunyi dan sepi.  Terutama rizmi,afiq irfan, zahra dan khalis zikri. Rindu betul pada mereka dan seronok bila melayan kerenah mereka. Acik nie jenis yang suka pada budak budak lagi lagi baby. oh my ALLAH ... 



 
Acik memang rapat dengan mereka dan happy bila bersama mereka. Tapi bila duduk di perantauan nie susah nak jugak nak jumpe ,kadang kala saje ,kalau cuti. Dalam solat tak pernah lekang doakan mereka jadi manusia yang berguna kepada ibu bapa, agama dan masyarakat. 

Acik harap sangat mereka berjaya satu hari nanti. Acik tak malu kalau keluar pergi ke shopping mall keluar dengan mereka. Bila acik pergi mana mana mesti orang kata " anak ke ? heehe acik menganguk saje , sebab tak salah rasanya :)  Dan paling terhibur dengan kepetahan mereka berkata kata dan soalan yang di tanyakan itu buat acik gelak sorang sorang bila mengingatinya. Entah orang duk tanya bila nak ada girlfriend , cehh acik just mampu jawab, bila tiba masanya kawin terus :)




Ahhh doa ini yang selalu di amalkan untuk para ibu bapa yang mahukan anak mereka cerdik dan pandai. InsyaALLAH ,kita berusaha dengan melalui doa selebihnya usaha dan minat anak itu sendiri.





Doa Anak Cerdik Dan Dengar Kata..mari kita amalkan bersama InsyaAllah
إن شاء الله


TAMBAHAN:

4. Baca Surah Toha

Kemudian hembuskan diubun-ubun anak niatkan agar anak menjadi anak yang
soleh, cemerlang, lembut hati, rajin belajar rajin solat dan lain-lain.

atau

Baca Surah al-Fatihah,surah Taha ayat 1 sehingga 5,diikuti doa Nabi Daud sebanyak 3 kali.Doanya,”Ya Allah,lembutkanlah hati anakku(sebut namanya),seperti mana Engkau lembutkan Nabi Daud akan besi.(sebut namanya).”Kemudian hembuskan pada makanan dan minuman.Kalau anak masih menyusu,hembuskan pada susu.

Share This!


28 ulasan:

AyueJean AJ berkata...

Nice sharing....
Terserlah sifat kebapaan Acik kat dalam gambar tu tau... =D

Aku Penghibur berkata...

wahh yeke :) heheheh

BUNDA a.k.a KN berkata...

InsyaAllah...sama2 kita amalkan untuk kebaikkan bersama..

Mieza Jhaa K berkata...

Saya pn sayang sgt kat anak sdara..mereka semua rapat dengan maksdara yang periang dan sporting ni..

Seneorita Baharin berkata...

chomelll2 laa anak sedara acikkk :D macam pakcik diorg jgk la kan..hehe
Btw, nice sharing, bekalan utk msa depan ni..heee

Bin Muhammad berkata...

Insyaallah ini dah tanda2 xlama lai lah ni...hehe.
Terima kasih dgn tips yang sungguh berguna ini. Selain itu elok juga di amalkan bacaan Al-Quran sedari dalam kandungan lagi.

Aku Penghibur berkata...

amin ..sama- sama kita amalkan

Aku Penghibur berkata...

wahhh ..untung dia dapat mak cik yang periang dan sporting.. boleh jadi kawan :)

Aku Penghibur berkata...

heheh betul tu bekalan untuk masa depan ..tocey2 :)

Aku Penghibur berkata...

betul tu :) amalkan baccan al quran :)

KY berkata...

alaaa....comel n cute baby tu...

samalah kita mengamal doa itu In shaa allah

Zamani Abe berkata...

Zam pun dgn anak saudara mmg tak boleh berenggang :)

Aku Penghibur berkata...

alhamdulilah :)

Aku Penghibur berkata...

wahhh bestkan bila layan budak ...

Crew Fathi berkata...

Alhamdulilah.. Semuanya comei2.. ^_^

MarnieyZ berkata...

belum ada peluang lgi nak dukung ank buah. hihihi. Selalunya lelaki takut dukung baby. :)

Hasri Anis berkata...

nak simpan untuk rujukan di masa akan datang la ^^
thanks acik..

Aku Penghibur berkata...

hehehe ta semua kot..saya suka baby... kalau dukung ta jadi maslah

Aku Penghibur berkata...

wahh :) welcome

Mohd Ridzwan Abdullah berkata...

Alhamdulillah, wan slalu amalkan ni. Semoga tuan blog beroleh keberkatan dr perkongsian yg bagus ni yer. Satu hari nnt pasti bergelar seorang ayah yg baik. aminn... :)

Hatimi Tahirruddin berkata...

terima kasih bro...perkongsian yg bermanfaat ni...:)

Nieyxzha Hassan berkata...

Penyayang acik ni..betul..keletah diaorang buat hari kita makin ceria ^^

Aku Penghibur berkata...

betul keleteh mereka buat kita happy walaupon kdng penat melayan

Aku Penghibur berkata...

amin ya Allah ..mudah mudahan dpt jd ayah

Aku Penghibur berkata...

welcome ..alhamdulilah :)

Puteri Mama berkata...

comeynye mereka...cute :)

Nina Maslizza berkata...

Untunglah bakal isteri n family acik.. insylh acik jd ketua family y baik. Anyway, nice sharing

Nurul Aini berkata...

Comelnya... ^___^..Saya tak ada anak sedara lagi..tak ada lagi yang kahwin lagi.hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails