Wordless Wednesday # 9:Nak Tahu Tak Bagaimana Buat Duit Melalui Facebook Dengan Cara Mudah | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Rabu, 17 April 2013

Wordless Wednesday # 9:Nak Tahu Tak Bagaimana Buat Duit Melalui Facebook Dengan Cara Mudah


Assalamualaikum


Share This!


33 ulasan:

Mohd Ridzwan Abdullah berkata...

Waakkaakakaka...amek kaw. kena sejibik...nice acik!!!

Khairul Zamri berkata...

hahha terbaik :)

Khairul Anuar berkata...

Mmg sungguh mudah huhuu.. entri terbaik ni Acik :-D.

Bin Muhammad berkata...

Mudahnya....semudah 1,2,3....hehe

p/s: Mana kisah dikampung ni? Lama tunggu...hehe

onn Lajer berkata...

mengunakan langkah 3 ya haha

Seneorita Baharin berkata...

ahhaha, terbaekkkkk :D

Syuhada Salleh berkata...

hahahaha..

Mieza Jhaa K berkata...

Haha..cepat2 buka sbb tajuk mmg menarik...hmm akhirnya....

hazwan hairy berkata...

hahahaha adoilah

Tanpa Nama berkata...

hhahhha,, mndalam btul,mnusuk kalbu la hahha

Amirul Ramli berkata...

Tu la achik, sy ni pon sedang berusaha untuk yakinkan orang ramai yang facebook sekarang ni dah jadi satu bentuk ketagihan yang sangat
kronik.

Sebelum tu izinkan sy nak komen panjang2 ye.. hehe..


Baiklah sebelum tu ketagihan bermaksud satu perbuatan yang bila kita buat akan rasa sangat seronok dan bila berhenti akan rasa sangat teruk dan susah. Jadi kalau tak boleh
berhenti dari bermain facebook sedangkan ada kerja lain yang perlu diselesaikan itu namanya ketagihan!

Kita semua tahu yang facebook boleh jadi satu aktiviti yg sangat seronok, bila kita post
dan orang bagi komen, bertukar-tukar mesej dalam facebook, upload gambar kemudian ada
orang like, kita rasa seronok dan waktu tu dopamine dikeluarkan dalam kuantiti tertentu
di dalam otak.

Jadi kalau tabiat ni berulang, tiap2 jam main facebook, tiap2 hari, ini menyebabkan pleasure center yang mengeluarkan dopamine di dalam otak akan terpakse calibrate kepada
satu tahap yang baru.

Dan akan sampai satu tahap keseronokan yang dirasa dalam facebook tu akan mula berkurang dan hilang dan ni yang menyebabkan akan sampai satu tahap,ada orang yg sanggup bermain facebook berjam-berjam lamanya sebab nak mencari keseronokkan tu lg!

Dan disebabkan pleasure center dah selalu di'hijack' (memaksa dopamine keluar)
dengan mencari keseronokkan di dalam facebook, keseimbangan pada otak dan tubuh
badan hilang! Ni kerana orang yang ketagihan dah overstimulate dan akhirnya.. disebabkan
itu jugak..

mereka yang ketagihan facebook susah untuk merasai kegembiraan di dalam dunia
sebenar....

Sebab secara neurologi, biologi, dan fisiologi, keseimbangan tu dah terganggu dan komponen-komponen ni lah membawa perubahan secara fizikal.

Bagi saya facebook tu macam gula. Bila guna sikit minuman jadi sedap, tapi sekarang dah terlalu banyak... gula tu akhirnya mula menjadi penyakit. Dan disebabkan itu jugak..
saya buat keputusan untuk tak guna lagi fan page di facebook.

Dan akhir sekali achik terima kasih utk post ni. Ada peringatan sikit dekat orang
ramai. Hehe..

Zaza berkata...

haha..laju je tekan.. =) dh agk dah..hehe

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum ... bila tgk tajuk , excited jer ... bila baca , hahahaaa ...

Hasri Anis berkata...

tips yg sangat2 menarik ni :)

Aku Penghibur berkata...

hehehehe nak amik sebijik

Aku Penghibur berkata...

kan :) hehehe

Aku Penghibur berkata...

hehehehehe alhamdulilah

Aku Penghibur berkata...

alamak ..hehehe gambar tak banyak.. tapi tak pe akan di tulis jgk :)

Aku Penghibur berkata...

3 langkah mudah sajekan

Aku Penghibur berkata...

kan ..hehehee

Aku Penghibur berkata...

hehehehe jgn marah yer

Aku Penghibur berkata...

sangat menusuk kalbu

Aku Penghibur berkata...

alhamdulilah..wah ini baru betul comment naishat :)

Aku Penghibur berkata...

hehehehe minta maaf yer hahaha

Aku Penghibur berkata...

walaikumusalam :) hehehehe ini baru bestkan

Aku Penghibur berkata...

alhamdulilah :)

Hatimi Tahirruddin berkata...

hehehe ni mmg lawak ni.... :D

Anisa Anuar berkata...

dah nk buat betul2 dh td...

MawardiYunus berkata...

hahahah... memang betol sangat tu bro... memang berduit la pasni

MarnieyZ berkata...

takda yg mudah kat dunia ni. hehehehe,

ANNA MARIANA berkata...

wah, cara yang terbaik ni..hihihi

AyueJean AJ berkata...

Hahhahahha...
Kena setepek... =P

Nurul Aini berkata...

Hehehe..betul lah tu. Terbaik. ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails