Pengikut

Rabu, 17 April 2013

Wordless Wednesday # 9:Nak Tahu Tak Bagaimana Buat Duit Melalui Facebook Dengan Cara Mudah


Assalamualaikum


Share This!


33 ulasan:

  1. Waakkaakakaka...amek kaw. kena sejibik...nice acik!!!

    BalasPadam
  2. Mmg sungguh mudah huhuu.. entri terbaik ni Acik :-D.

    BalasPadam
  3. Mudahnya....semudah 1,2,3....hehe

    p/s: Mana kisah dikampung ni? Lama tunggu...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak ..hehehe gambar tak banyak.. tapi tak pe akan di tulis jgk :)

      Padam
  4. mengunakan langkah 3 ya haha

    BalasPadam
  5. Haha..cepat2 buka sbb tajuk mmg menarik...hmm akhirnya....

    BalasPadam
  6. hhahhha,, mndalam btul,mnusuk kalbu la hahha

    BalasPadam
  7. Tu la achik, sy ni pon sedang berusaha untuk yakinkan orang ramai yang facebook sekarang ni dah jadi satu bentuk ketagihan yang sangat
    kronik.

    Sebelum tu izinkan sy nak komen panjang2 ye.. hehe..


    Baiklah sebelum tu ketagihan bermaksud satu perbuatan yang bila kita buat akan rasa sangat seronok dan bila berhenti akan rasa sangat teruk dan susah. Jadi kalau tak boleh
    berhenti dari bermain facebook sedangkan ada kerja lain yang perlu diselesaikan itu namanya ketagihan!

    Kita semua tahu yang facebook boleh jadi satu aktiviti yg sangat seronok, bila kita post
    dan orang bagi komen, bertukar-tukar mesej dalam facebook, upload gambar kemudian ada
    orang like, kita rasa seronok dan waktu tu dopamine dikeluarkan dalam kuantiti tertentu
    di dalam otak.

    Jadi kalau tabiat ni berulang, tiap2 jam main facebook, tiap2 hari, ini menyebabkan pleasure center yang mengeluarkan dopamine di dalam otak akan terpakse calibrate kepada
    satu tahap yang baru.

    Dan akan sampai satu tahap keseronokan yang dirasa dalam facebook tu akan mula berkurang dan hilang dan ni yang menyebabkan akan sampai satu tahap,ada orang yg sanggup bermain facebook berjam-berjam lamanya sebab nak mencari keseronokkan tu lg!

    Dan disebabkan pleasure center dah selalu di'hijack' (memaksa dopamine keluar)
    dengan mencari keseronokkan di dalam facebook, keseimbangan pada otak dan tubuh
    badan hilang! Ni kerana orang yang ketagihan dah overstimulate dan akhirnya.. disebabkan
    itu jugak..

    mereka yang ketagihan facebook susah untuk merasai kegembiraan di dalam dunia
    sebenar....

    Sebab secara neurologi, biologi, dan fisiologi, keseimbangan tu dah terganggu dan komponen-komponen ni lah membawa perubahan secara fizikal.

    Bagi saya facebook tu macam gula. Bila guna sikit minuman jadi sedap, tapi sekarang dah terlalu banyak... gula tu akhirnya mula menjadi penyakit. Dan disebabkan itu jugak..
    saya buat keputusan untuk tak guna lagi fan page di facebook.

    Dan akhir sekali achik terima kasih utk post ni. Ada peringatan sikit dekat orang
    ramai. Hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah..wah ini baru betul comment naishat :)

      Padam
  8. haha..laju je tekan.. =) dh agk dah..hehe

    BalasPadam
  9. assalamualaikum ... bila tgk tajuk , excited jer ... bila baca , hahahaaa ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. walaikumusalam :) hehehehe ini baru bestkan

      Padam
  10. tips yg sangat2 menarik ni :)

    BalasPadam
  11. hahahah... memang betol sangat tu bro... memang berduit la pasni

    BalasPadam
  12. takda yg mudah kat dunia ni. hehehehe,

    BalasPadam
  13. wah, cara yang terbaik ni..hihihi

    BalasPadam
  14. Hahhahahha...
    Kena setepek... =P

    BalasPadam
  15. Hehehe..betul lah tu. Terbaik. ^__^

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails