Pengikut

Rabu, 4 September 2013

Bertarung Nyawa Demi Sesuap Nasi | Wordless Wednesday # 21


Assalamualaikum

pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya



Share This!


36 ulasan:

  1. Eii gayat..mereka sanggup redah demi mencari wang untuk keluarga. Sedih tgk pekerja bangunan masa kerja kat tapak projek dulu..terpaksa berpanas..

    BalasPadam
  2. susahnya nak komen kat sini.. refresh byk kali komen box hilang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Komen kat laptop mmg tak boleh langsung..kena komen pakai smartphone baru ok..

      Padam
  3. ingat saya sorg yg terkena ... ntah dah brapa kali refresh . sambil tu sempat doh komen lbh 5 blog ... syukur kita x perlu bersusah spt itu demi sesuap nasi ...

    BalasPadam
  4. sangat memberi inspirasi..

    achik kalau free, sila jengok entri saya ni..hehe

    http://www.syuhada1981.com/2013/09/komentator-popular-bulan-ogos-2013.html

    BalasPadam
  5. ada kerja senang , ada kerja susah... dapat rezeki memasing mau ada keberkatan .

    BalasPadam
  6. diorang melakukan apa aja pekerjaan untuk mendapat rezeki.

    BalasPadam
  7. kebanyakkan kita sering kali mengeluh tentang kerja..kalau nak dibandingkan dengan kerja mereka..terasa betapa mudahnya kerja kita. Namun yang penting...kita dan mereka mencari rezeki yang halal kan :)

    BalasPadam
  8. begitulah hidup kita, kena berkorban demi memenuhkan perut...... belajar lah bersyukur dengan nikmat yang sedia ada...

    BalasPadam
  9. bahaya ni..tapi dah itu tuntutan kerja mereka,kesian nyer...

    BalasPadam
  10. kerja x mengenal erti susah..asal hidup dapat diteruskan..nice sharing bro:) dalam maksud disebalik gambar..

    BalasPadam
  11. mulianya hati mereka demi mencari sesuap nasi membesarkan anak-anak..

    BalasPadam
  12. Awal2 lagi memang dah surrender dah kerja tempat tinggi macam tu. Haha. Goyang kot.

    BalasPadam
  13. janji halal. tak gitu acik. hehe

    BalasPadam
  14. kat topi tu kata , biar miskin asal kaya hati ... betullah . tapi duit kena cari juga ...

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum...

    Setiap perbuatan yg baik adalah ibadah...Allah memberi pada setiap dr kita dgn kelebihan dn kekurangan masing2 supaya kita blh saling melengkapi seikhlas hati

    BalasPadam
  16. gambar atas skali 2 betul =) bgus kalau ada peringatan mcm 2..

    BalasPadam
  17. salam acik.kak lea memang bangga dengan mereka yang kat atas tu,sebab tak semua sanggup bergadai nyawa demi sesuap nasi.kita di malaysia ni kerja menimbun yang halal,nak tak nak je buat :(

    BalasPadam
  18. meskipun susah nk cari sesupa nasi,,yg penting halal!

    BalasPadam
  19. Siyes tersentuh tgk gambar2 nie..

    BalasPadam
  20. memang cukup gayat.. hati kental je yang boleh buat..

    BalasPadam
  21. demi sesuap nasi dan rezki halal...

    BalasPadam
  22. tak kisah la kerja ape, asalkan rezeki halal. alhamdulillah. macam ayat cun kat topi safety dia tuu: #biar miskin asal kaya hati. huhu

    BalasPadam
  23. walau nyawa dihujung tanduk janji halal.. :))

    BalasPadam
  24. Ini mmg kerja org2 power, salute!

    BalasPadam
  25. kerja macam ni memang nyawa jadi taruhan..

    BalasPadam
  26. mencari rezeki halal utk keluarga..bkn dgn jalan pintas yg haram..

    BalasPadam
  27. Saya sokong tak guna kalau duit banyak tapi kerja tak halal

    BalasPadam
  28. kalau mcm ni..diri sendiri belum tentu mau..cuma kadang2 bila keadaan menghimpit, tiadapilihan lain.. ada mulut2 yg perlu disuap..hmmm..

    BalasPadam
  29. kat negara maju org yg kerja risiko tinggi camtu gaji pon tinggi...insurance dia cover pon mesti best tu...kalau mcm kat negara membangun kerja camtu mungkin bagi kat PATI kot...hehehe

    BalasPadam
  30. Bersyukur dengan pekerjaaan saya sekarang ni. Alhamdulillah.

    BalasPadam
  31. Insaf tengok semua gambar-gambar ni..

    BalasPadam
  32. Salute dgn mereka ini kerana snggup bergadai nyawa demi rezeki yg halal.. semoga menjadi iktibar kebaikan buat kita semua. T kasih diatas perkongsian Acik.. :)

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails