Bertarung Nyawa Demi Sesuap Nasi | Wordless Wednesday # 21 | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Rabu, 4 September 2013

Bertarung Nyawa Demi Sesuap Nasi | Wordless Wednesday # 21


Assalamualaikum

pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya
pekerjaan bahaya



Share This!


36 ulasan:

Unknown berkata...

Eii gayat..mereka sanggup redah demi mencari wang untuk keluarga. Sedih tgk pekerja bangunan masa kerja kat tapak projek dulu..terpaksa berpanas..

Rozita Ceritaita berkata...

susahnya nak komen kat sini.. refresh byk kali komen box hilang..

Awanama berkata...

ingat saya sorg yg terkena ... ntah dah brapa kali refresh . sambil tu sempat doh komen lbh 5 blog ... syukur kita x perlu bersusah spt itu demi sesuap nasi ...

Unknown berkata...

sangat memberi inspirasi..

achik kalau free, sila jengok entri saya ni..hehe

http://www.syuhada1981.com/2013/09/komentator-popular-bulan-ogos-2013.html

Unknown berkata...

demi untuk sesuap nasi...

kakitravelkhairuddin.blogspot.com berkata...

Saya doa agar Allah melindungi mereka.

PCL berkata...

ada kerja senang , ada kerja susah... dapat rezeki memasing mau ada keberkatan .

Unknown berkata...

diorang melakukan apa aja pekerjaan untuk mendapat rezeki.

Karen Monica berkata...

kebanyakkan kita sering kali mengeluh tentang kerja..kalau nak dibandingkan dengan kerja mereka..terasa betapa mudahnya kerja kita. Namun yang penting...kita dan mereka mencari rezeki yang halal kan :)

jie susanos berkata...

keje cam ni kena brani..

Unknown berkata...

begitulah hidup kita, kena berkorban demi memenuhkan perut...... belajar lah bersyukur dengan nikmat yang sedia ada...

Awanama berkata...

bahaya ni..tapi dah itu tuntutan kerja mereka,kesian nyer...

Unknown berkata...

Komen kat laptop mmg tak boleh langsung..kena komen pakai smartphone baru ok..

Unknown berkata...

kerja x mengenal erti susah..asal hidup dapat diteruskan..nice sharing bro:) dalam maksud disebalik gambar..

Mizz Aiza berkata...

mulianya hati mereka demi mencari sesuap nasi membesarkan anak-anak..

Hazmin Hamudin berkata...

Awal2 lagi memang dah surrender dah kerja tempat tinggi macam tu. Haha. Goyang kot.

Unknown berkata...

janji halal. tak gitu acik. hehe

Awanama berkata...

kat topi tu kata , biar miskin asal kaya hati ... betullah . tapi duit kena cari juga ...

Awanama berkata...

Assalamualaikum...

Setiap perbuatan yg baik adalah ibadah...Allah memberi pada setiap dr kita dgn kelebihan dn kekurangan masing2 supaya kita blh saling melengkapi seikhlas hati

Fais-SKA berkata...

gambar atas skali 2 betul =) bgus kalau ada peringatan mcm 2..

||aLeaSaRa|| berkata...

salam acik.kak lea memang bangga dengan mereka yang kat atas tu,sebab tak semua sanggup bergadai nyawa demi sesuap nasi.kita di malaysia ni kerja menimbun yang halal,nak tak nak je buat :(

Unknown berkata...

meskipun susah nk cari sesupa nasi,,yg penting halal!

Unknown berkata...

Siyes tersentuh tgk gambar2 nie..

KiD berkata...

memang cukup gayat.. hati kental je yang boleh buat..

Bunda_nora berkata...

demi sesuap nasi dan rezki halal...

sha (chirp chirp) berkata...

tak kisah la kerja ape, asalkan rezeki halal. alhamdulillah. macam ayat cun kat topi safety dia tuu: #biar miskin asal kaya hati. huhu

Addasyuhadadisini berkata...

walau nyawa dihujung tanduk janji halal.. :))

Unknown berkata...

Ini mmg kerja org2 power, salute!

Cik Itah berkata...

kerja macam ni memang nyawa jadi taruhan..

Kamsiah yusoff berkata...

mencari rezeki halal utk keluarga..bkn dgn jalan pintas yg haram..

tarmizi berkata...

Saya sokong tak guna kalau duit banyak tapi kerja tak halal

Chot berkata...

kalau mcm ni..diri sendiri belum tentu mau..cuma kadang2 bila keadaan menghimpit, tiadapilihan lain.. ada mulut2 yg perlu disuap..hmmm..

Unknown berkata...

kat negara maju org yg kerja risiko tinggi camtu gaji pon tinggi...insurance dia cover pon mesti best tu...kalau mcm kat negara membangun kerja camtu mungkin bagi kat PATI kot...hehehe

Tetamu Istimewa berkata...

Bersyukur dengan pekerjaaan saya sekarang ni. Alhamdulillah.

Unknown berkata...

Insaf tengok semua gambar-gambar ni..

Khir Khalid berkata...

Salute dgn mereka ini kerana snggup bergadai nyawa demi rezeki yg halal.. semoga menjadi iktibar kebaikan buat kita semua. T kasih diatas perkongsian Acik.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails