Peperiksaan PCE General & Life Insurans | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Sabtu, 3 Oktober 2015

Peperiksaan PCE General & Life Insurans


Assalamualaikum

Sebelum ini acik ada update status berkenaan peperiksaan insurans yang acik amik iaitu PCE untuk general dan life insurans. Ramai yang "private massage" bertanyakan bagaimana dapat note dan bagaimana keputusan ?

Alhamdulilah keduanya lulus, walaupun acik tidak menghadiri kursus dan terus ambil exam. Berkat doa mak dan kamu semua serta usaha berbuahkan hasil.

Kenapa acik ambil exam PCE ?

Kerana acik mula bekerja di easy rhb Kota tinggi dan merupakan satu syarat untuk bekerja.

Alhamdulilah Allah permudahkan urusan tersebut.Exam tersebut acik ambil di Wisma Sime Darby berdekatan Plaza Hotel di Kuala Lumpur.

NOTA DAN CONTOH SOALAN PCE GENERAL DAN PCE LIFE

PCE E-BOOK
Part A Chapter 1 to Chapter 13
Part B Chapter 14 - Chapter 20
Part C Chapter 21 - Chapter 30

PCE MOCK PAPER (ASSESSMENT QUESTIONS)

PCE A+C ( Life )

PCE B (General)

Jika ada kelapangan datanglah ke easy rhb kota tinggi jika ingin bertanya dan berjumpa dengan acik secara personally.

Harap dapat membantu rakan-rakan yang mahu ambil exam tersebut.


Share This!


11 ulasan:

Mommy Kemai berkata...

exam PCE ini wajib untuk penjual insurance sahaja ke? bagaimana dengan agen pelaburan seperti Unit trust?

Aku Penghibur berkata...

Kalau insurans ye siap ada satu lagi test CEILIE ..unit trust tak pasti..

Aku Penghibur berkata...

Kalau insurans ye siap ada satu lagi test CEILIE ..unit trust tak pasti..

Bunda_nora berkata...

Salam hujung minggu .dari Bunda..

irra yyan berkata...

tahniah ya acik

Mohd Nizam berkata...

salam... saya telah pun menduduki peperiksaan insuran dalam tahun 2000.. x berapa ingat thnya.. dan saya telah pun diberitahu oleh egen tersebut bahawa saya telah lulus di dalam peperiksaan tersebut... but hingga kini saya x dapat sijilnya.. bole x saya semak keputusan saya tersebut n bagaimana caranya

Keith Tew Chong Wei berkata...

Malay PCE Set B dah Delete la

Unknown berkata...

Tq, saya dah lulus exam
Tq sharing soalan dan jawapan ya...
Berguna sangat...

Lepas ni saya perlu buat apa?
mohon tunjuk ajar
1072671543

Unknown berkata...

Tq, saya dah lulus exam
Tq sharing soalan dan jawapan ya...
Berguna sangat...

Lepas ni saya perlu buat apa?
mohon tunjuk ajar
1072671543

syaza hazwani Khalid berkata...

Salam...
Untuk amik lesen insuran general kena amik exam part A&B ke? Prosedur sama macam amik exam takaful ke?

Boleh email kat sy detail utk amik exam general
syazahazwani210@gmail.com

Tq

Ahmad Shauqie berkata...

Salam blh saya tahu cara untuk menduduki exam general insuran,
Boleh email kat sy detail untuk ambik exam general
shauqiee942@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails