Pengikut

Selasa, 17 Mei 2016

Cuti-Cuti Malaysia : Arabian Bay Resort & Bukit Gambang Safari Park

Assalamualaikum,Satu di fikiran bila ingat Gambang pasti ingatkan Gambang Waterpark sahaja. Rupanya banyak pekara yang menarik dapat di terokai.

Kali ini kami dengan misi yang berbeza. Misi kami adalah ke Bukit Gambang Safari Park.

Petang jumaat kami check in di Arabian Bay Resort dengan pakej keluarga. SubhanaAllah cantik sungguh bilik di situ. Suka acik ingatkan harga untuk apartment di situ tidak tetap ianya ikut seasional dan berbeza hari biasa dan hujung minggu.





Sampai sahaja kami, terus bermandi manda di kolam di depan tempat kami tinggal. Cantik siap ada pasir buatan lagi.


Hari Kedua






Pertama Sekali Kami ke Petting Kingdom & Malay House.






Di sini kami di benarkan memberi makan makanan arnab dan kambing dengan harga RM 5. Dan terdapat rumah melayu lama di mana di sekeliling kawasan terdapat haiwan yang biasa di pelihara oleh orang melayu dulu-dulu.

Kanak-kanak juga berpeluang untuk menaiki kuda pony dengan harga RM 10.Had mesti bawah 30 kg.




Seterusnya kami ke Zoo yang mempunyai pelbagai jenis binatang.Terdapat kawasan haiwan serangga, ular, terdapat pelbagai jenis ikan pahang. Pelbagai jenis burung dan beruang. 




Hampir sejam kali juga berjalan pelbagai jenis haiwan yang ada.

Seterusnya kami ke Wild Savanah untuk melihat sendiri binatang-binatang yang hidup bebas di kelompok mereka.Menaiki kenderaan yang di sediakan, kami bergerak ke satu kawasan ke kawasan yang lain. Paling teruja dapat melihat harimau,dan cheetah depan mata.







Akhir sekali kami ke pertunjukan burung. Melihat teletah burung yang bijak. Boleh mengeja dan mengira dengan persolan yang di berikan. Kalau kamu sendiri memang awesome !!

Nantikan Part 2 perjalanan kami 



Share This!


13 ulasan:

  1. bestkan pi sana..cuma masa akak pergi menginap di carribean..so xde kolam pasir buatan tu...next time nak menginap kat arabian pulak.

    BalasPadam
  2. MENARIK TEMPAT PERCUTIANNYA NI...KAK ORG PHG PUN XPERNAH SAMPAI SINI

    BalasPadam
  3. Pernah menginap di sini dulu. Memang best !

    BalasPadam
  4. Bestnya acik..nanti boleh plan bercuti kat sini pulak..

    BalasPadam
  5. Bestnya acik..nanti boleh plan bercuti kat sini pulak..

    BalasPadam
  6. Last year papaG pernah kesini. Mmg best tmpt ni dan tak jauh dr rmh di kuantn.

    BalasPadam
  7. teringat datang sini ngan geng kbba ari tu tapi dok kat safari ,seronokkkk

    BalasPadam
  8. Cuti sekolah ni kena pegi jugak ni nampaknya.

    BalasPadam
  9. Bonde baru lagi kot 3 minggu lepas datang Gambang.. dan safari sekali... memang teruja sekali melawat haiwan2 pemangsa...dpt lihat dgn jarak dekat.

    BalasPadam
  10. akak suka zoo dia acik... next dlm plan nak beli tiket tahunan... lain kali ajak kami eh?

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails