Pengikut

Sabtu, 7 Mei 2016

Lindungi Blog Kamu Dari Di Padamkan Google Tanpa Notis Dengan Miliki Domain Sendiri

Assalamualaikum

Ramai yang tanya acik, domain acik beli kat mana ? Kenapa tukar kepada dot com ?

Untuk makluman semua acik tukar ke dot com kerana blog ini pernah di delete oleh google tanpa sebarang notis. Memang mengerunkan ,biasalah benda percuma. Jadi setelah membuat sedikit penyelidikan maka acik tukar ke dot com dan membeli domain dari Net KL.

Setelah buat penyelidikan NetKL harganya sangat berpatutan dan mampu membelinya kerana hanya bayar setahun sekali. Alhamdulilah sudah enam tahun acik bersama Netkl dan tak pernah ada masalah. Dengar kata tawaran dari serendah RM 45 dan jika di barui juga sama harganya !!


Paling penting domain kamu akan dapat perlindungan dan inshaAllah blog kamu akan selamat.

Masih dot blogspot cepat check nama yang sesuai sebelum orang lain ambik.



Jangan lupa ambil sekali perlindungan data peribadi kita dari di cerobohi pihak tertentu.



Jika kamu nak design website sendiri dengan harga RM 60 je setahun murahkankan !!


Tawaran seperti :

400 MB Disc Space Storage
7 GB Monthly Bandwidth
1 MySQL Databases
200 Sub Domains
NO Addon Domain (Quota)
1 Parked Domain (Quota)

Promotion:
- Buy this hosting plan, and get 1 FREE domain for lifetime* 

Share This!


8 ulasan:

  1. Betul tue acik. Sebelum nih, Fyna guna blogspot je. Sekali tue, blog Fyna kena hack. Terus Fyna guna domain dan hosting. Alhamdulillah xde masalah sampai sekarang.

    BalasPadam
  2. kita pun tukar lama dah sebab kes ayue idris.. teruss zass tukar..

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Sorry Achik, tersilap tekan apa tadi, nanti achik delete komen saya sebelum ni ya...minta maaf sangat. Domain ni tak ganggu iklan adsense atau nuffnang kan?

    BalasPadam
  5. TERINGIN JUGA NK DOMAIN SENDIRI...INSYAALLAH

    BalasPadam
  6. Ajaq sy ap domain dan hosting..nak gak beli...tkot plk blogspot dhentikan...mna la nk tawu...email kat sy lokmanamirul095@gmail.com

    BalasPadam
  7. oh...ini ke insidennya yang menyebabkan tukar ke domain...alhamdulillah dah tukar..

    BalasPadam
  8. terima kasih acik ya memang tengah mencari ni hhee risau guna blog free apa apa boleh jadi kan

    BalasPadam

Assalamualaikum
Sila Tinggalkan Sikit Kritikan Anda :)
Jom Ketahui Rahsia Rezeki Ramai Orang Tak Tahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails