Pengikut

Khamis, 5 Mei 2016

Pengalaman Penuh Panik Apabila Bateri Kong Di Malam Hari Di Melaka


Assalamualaikum,teringat pula semalam kawan kemaskini di laman sosialnya tentang pengalaman dia bateri kong di melaka. Perempuan pula tu, sendirian memang menangis tak berlagu. Dia minta tolong jadi acik cadangkan bateriku.com.

Ada pengalaman ke acik ?

Serious pernah terjadi, masa itu acik dan kawan-kawan ke Melaka untuk menghadiri konvo. Jadi hari sebelumnya niat di hati nak jalan-jalan ke bandar bersejarah ini. Pertama sekali kami pergi tengok wayang,bila balik tu tiba-tiba kereta tak boleh start ,dah la malam hari, bateri kong ke ?. Matilah nak !! 

Masing-masing tak tahu tentang kereta, jadi kami minta tolong seorang brother nie tengok-tengokkan.Dia kata ini bateri kong nie.!Kat Melaka nie tak banyak kedai kawasan nie. 

Kena jamping, tapi dia tak ada jamping tersebut. Tetiba dia keluarkan sekeping kertas yang terdapat no telefon.

" Telefon bateriku.com ini boleh checkkan bateri dan bantu, katanya"

Jadi apalagi terus telefon  1 800 22 2324 dan nyatakan lokasi.



Tanpa berlengah lagi, ternampak van warna hijau menghampiri. Ramah orangnya, tanpa lengahkan masa staff tersebut terus check.  Soalan pertama aku lontarkan , bang apa yang rosak ? mahal tak kalau nak tukar ? 

Katanya, oh bateri problem, kalau tukar pun harga serendah  RM 125. Fuh bila dengar tarik nafas lega kerana harganya sangat berpatutan,lagi-lagi hujung bulan nie.Aku tanya lagi , bang kalau bateri tukar bateri sedia ada ok lagi kena charge tak ? 

Jangan risau perkhidmatan kami, hantar, periksa & pasang adalah percuma. Tiada charge jika bateri masih elok,katanya lagi.

Lega hatiku! 

Setelah siap !

alamak aku terlupa aku tak ada cash ! memang kelam kabut di buatnya. Aku lupa nak cucuk duit tadi." Bang saya tak cash, abang boleh tunggu tak saya pergi cucuk duit".

Eh tak apa, awak ada kad debit atau kad kredit ?



Kalau ada , boleh guna.Kami ada sediakan perkhidmatan bayar guna kad kredit atau kad debit.

Lega betul dengar, serious aku sangat berpuas hati dengan perkhidmatan mereka dan aku sangat suggest kan pada kamu semua. 

Hubungi TOLL FREE untuk lebih lanjut:
1-800-22-2324
Atau
012-  245 8027 - Lembah klang
019 - 699 8279 - Johor Bharu
012 - 685 8727 - Negeri Sembilan
018 - 202 6153 - Melaka

Untuk makluman kamu semua. Bateriku.com kini beroperasi di Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Melaka, Negeri Sembilan dan Pulau Pinang. Bateriku.com akan sampai ke seluruh Malaysia pada penghujung tahun ini. Waktu beroperasi adalah jam 7 pagi sehingga 12 tengah malam

Share This!


12 ulasan:

Azlinda Azman berkata...

memang pakai servis ini aritu.. Mudah sangat ! Dah la murah ! Penting tu bab jimat tuuuu :)

Izzati Suhaide berkata...

wahhh..jimat sangat dengan bateriku.com ni..byr bateri je..terbaiklahh

jambu batu berkata...

Biasa nampak van ni lalu ... tapi harga tu mmg best ler..

PCL berkata...

Senang lagi murah ; dah cuba call memang betul tak tipu.

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

murah....

Papaglamz dotcom berkata...

Bestnya dan sangat mudah. Tak payah risau lagi la kalau ad masalah bateri problem lepas ni. Jgn lupa save no phone.

Haslinda Lynn berkata...

ooh pernah nampak van hijau tu...
kena save no tel ni,tqsm

Efa Othman berkata...

Tak sabar nak tunggu beroperasi dekat Perak....

Cikgu Norazimah berkata...

risaunya kalau kereta buat hal malam2 kan, mujur ada servis macam ni, kena save nombor ni ;)

Akif Imtiyaz berkata...

Kalau keret buat hal jangan lupa cari bateriku.com.

yanie yusuf berkata...

wahh banyak lokasi jugak diorag cover kan..bagus ni..

Edd Shah berkata...

Info bermanfaat..tq share

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails