Pengikut

Rabu, 2 November 2011

Aku Hidup Kerana Perempuan



Assalamualaikum


Alhamdulilah segala urusan di permudahkan oleh ALLAH dan walaupon kesihatan sekarang nie kurang baik dengan suara dah macam penyanyi rock tapi semua terima dengan hati yang terbuka kerana ini adalah peringatan kepada acik . Sebelum tu jom senyum sokmo baru best nak cerita.Now acik nak berkeras hati bro bro ... biar la apa nak kata sebab perempuan penting dalam hidup acik .. sebab perempuan acik masih bernafas sehingga sekarang??

acik pencinta waita atau perempuan ??? wow hahahahaha


Perempuan dianggap perhiasan dunia,perempuan dianggap kaum yang lemah tetapi wanita juga adalah pengoncang dunia.Perempuan juga dianggap pemberi kebahgiaan dan boleh menjadi penghancur kebahgiaan. Di susut hati seorang perempuan tersimpan keinginan yang dimana kita tidak mengetahui tentangnya.


Dunia ini adalah perhiasan/kesenangan dan sebaik-baik perhiasan/kesenangan dunia adalah wanita yang shalihah.” (HR. Muslim,Nasa’i, Ibnu Majah dan Ahmad)

Pada acik jika ALLAH dahulu tidak jadikan hawa untuk adam maka sunyilah dunia, gelab la hati dan hidup seorang lelaki. Jangan hanya berpaksi nafsu dan emosi tetapi berpaksi pengangan hidup berdasarkan Al-quran dan Hadis.

Dalam hidup acik kalau tak de perempuan atau wanita, rasa hidup acik tak akan terurus dan tak akan jadi sebagaimana sekarang. Mereka adalah perempuan-perempuan yang ku sanjung tinggi. Tanpa mereka punahlah hidupku,Mereka adalah ibuku dan kakakku
Mereka adalah nadi kehidupanku tanpa mereka pincang la hidup ini dan mereka akan ada di setiap waktu dan setiap nafas hanya untukku.Acik terfikir

Kenapa Hawa dijadikan dari rusuk kiri Adam?








Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki…
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak kaki.Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir kepada kamu(lelaki), lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.
Di sebalik itu terdapat hadis Rasulullah tentang wanita antaranya yang acik tertarik ialah
Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana
sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika
ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, "Ibu lebih
penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".
Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam
rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya.Allah
mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan
darinya 1,000 kejahatan.
Syurga itu di bawah tapak kaki ibu.
Sebenarnya masih banyak lagi dan boleh rujuk 19 hadis Rasullulah tentang perempuan
Pada acik tanpa mereka hidup kita bagaikan hilang semuanya. Kita saling memerlukan satu sama lain dan PEREMPUAN penting dalam hidup seorang lelaki akui itu .Semua ini adalah lahir dari hati bukan paksaan dan semua ini hanya luahan hati kecik acik nie kepada seorang perempuan .Terima Kasih kepada kamu semua
Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.

Share This!


14 ulasan:

  1. bersyukur dilahirkan sebagai seorang perempuan and fatien doa moga acik jumpe dengan someone yang pastinye bole jage acik hingga ke hari tua.. tetap bersama dalam susaa and senang :)

    BalasPadam
  2. Oleh itu, marilah kita melayan mereka dengan baik dan penuh hormat... Saya sangat tak suka dengan orang yang pukul isteri, maki2 girlfriend... Walaupun mereka bersalah, kita sepatutnya mengawal diri dan menjadi orang yang lebih baik... Janganlah menjadi lelaki yang dayus

    BalasPadam
  3. btl2..ku pn sm..sblm jmpa dgn sidia mls gle nk solat..mle2 dia paksa aa "abg solat aaa!!"..lma2 dh jd amalan..solat pn kusyuk je...

    BalasPadam
  4. ermm same kita saling sayang :)

    BalasPadam
  5. abang stylo.. baru je follow blog yg style ni.. jom follow balik.. muahaha.. XD

    http://ariffalbaqi.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. wee.. sebab mak kita smuaa pompuan kan? hehe

    ececehh . kata blog saya. blog dia pun apa kurangnya. :D

    BalasPadam
  7. hehehehe lain lah blog awk lagi gempak

    BalasPadam
  8. rasulullah da angkat martabat wanita dan letak di tmpatnya..skrng wanita sndri yg jtuhknnya..

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails